Hoe maak je een sekspop schoon? Hoe zorg je het beste voor jouw sekspop

sex pop

Hoe je een van je meest geliefde toys het langst bruikbaar kunt houden begint met goede hygiëne en reiniging. Daarom is het van belang om ook na gebruik deze goed schoon te maken, doe je dit niet? Dan kan er schimmel vormen, kan de toy gaan ruiken of zal het materiaal na verloop van tijd in kwaliteit snel achteruit gaan.

Shop nu met 5% korting door de code ''BLOG'' te gebruiken tijdens het afrekenen, bezoek onze shop en bekijk welke poppen we aanbieden.


Daarom hebben we voor jou een simpel stappenplan geschreven over hoe je het beste om kunt gaan met jou pop. Spermaresten die achterblijven in je sexdoll zijn namelijk een broeinest van bacteriën en schimmels.

Belangrijk om te weten is dat onze producten van een hoge kwaliteit siliconen gemaakt zijn, deze horen droog en schoon opgeslagen te worden. Anders kan na verloop van tijd het materiaal scheuren, droog worden en afbrokkelen bij volgend gebruik.

Tip:
Wil je het schoonmaken wat makkelijker maken voor jezelf, gebruik dan een condoom.

Wat heb je nodig:
- Enema/Klysma of Vagina douche
- Lauwwarm water, te warm water kan het materiaal uitdrogen
- Handzeep zonder parfum en alcohol (niet agressief) of toy-cleaner
- Handdoek
- Talkpoeder/babypoeder
Voor het verdrijven van vocht na gebruik en minder plakkerig maken van het oppervlak. Ook houd je zo het materiaal zacht en flexibel.
- Een (katoenen) droogstick
Deze zorgen ervoor dat je snel en gemakkelijk je seksspeeltjes af kunt drogen. Het schoonmaken en afdrogen van poppen is niemands favoriete klusje, maar als je keer op keer van je pop wilt blijven genieten is het belangrijk er wat tijd aan te besteden.

Stap 1:
Was je handen. Dit zou je voor elk gebruik van de pop moeten doen, dus niet enkel als je klaar bent en haar schoon wilt maken.

Schoonmaken gaat het makkelijkst onder de douche, maar boven een wasbak kan ook als deze groot genoeg is.

Stap 2:
Neem de enema en laat deze vollopen met water, spoel dan alle holtes van de pop 5-10 keer volledig schoon. Doe dit boven een afwasbak zodat het vocht makkelijk via de afvoer weg kan lopen. Stop wanneer er helder water uit de holtes gelopen komt, anders gezegd; wanneer er niks meer anders dan water uit loopt.

Stap 3:
Neem wat handzeep en creëer wat sop in je handen, zorg daarna dat je de binnenkant van de pop wast door je ingezeepte handen en vingers naar binnen te brengen. Als je wilt kun je ook een natte doek om een stokje wikkelen om hiermee goed de diepte van de pop schoon te maken.

Maak de pop schoon met je handen, niet met een spons, borstel of washandje.

*Bij levering kan de pop of de doos wat sporen van een vettige substantie nalaten. Dit is om het materiaal tijdens opslag en transport soepel te houden. Wees daarom voorzichtig waar de pop geplaatst zal worden.


Stap 4:
Spoel het zeep weg door de enema/klysma weer te vullen met water en wederom de holtes 5-10 keer schoon te maken en door te spoelen.

Stap 5:
Het drogen van de pop, dit kan op verschillende manieren.
- Je kunt een droogstick van katoen gebruiken zoals de afbeelding hierboven laat zien.
- Ook kun je een stokje omwikkelen met een droge doek zodat je de binnenkant van de holtes goed kunt drogen.
- Mocht je echt alleen een handdoek hebben, wikkel dan je vingers in de droge doek en ga daarmee goed in de holtes van de pop zodat elke ingang droog is. Het is belangrijk om de pop droog weg te zetten, bij voorkeur een paar uurtjes met de holtes naar beneden zodat resterend water er nog uit kan lopen.

Zorg dat je niet ruw om gaat met de pop tijdens het drogen, rustig deppen is voldoende. Natte oppervlaktes zullen van eigen drogen als je ze in warmere ruimtes laat verblijven.

(Optioneel) Stap 6:
Is de pop droog? Dan kun je ervoor kiezen om rondom en in de holtes een kleine hoeveelheid babypoeder van Zwitsal aan te brengen. Dit verdrijft vocht en zorgt ervoor dat ook tijdens opslag het materiaal zijn kwalitieit goed behoud.

Leg de pop plat neer als je haar langdurig niet meer gebruikt. Zo komt er niet onnodig druk te staan op het inwendig skelet van de pop.


Ben je weer klaar voor de volgende ronde? Breng dan simpelweg wat glijmiddel op waterbasis aan en je kunt direct van start met het gebruiken van jou schone pop.


Tip: Onze poppen zijn niet enkel te gebruiken voor de seks, veel van onze klanten dragen graag zorg voor deze toys door ze aan te kleden en in bed te leggen. Bekleed de pop enkel met witte kledij, was deze kleding van te voren 2-3 keer uit. Anders kunnen er kleuren achterblijven op de pop die van de kleding afkomt. Dan heb je zelfs gedurende de nacht plezier van de pop door lekker tegen haar aan te kunnen liggen. Samen/tegen iets aan slapen vinden onze klanten namelijk fijner dan alleen. Was de pop overigens niet langer dan nodig, vocht trekt na verloop van tijd in de pop, dit kan eruit gehaald worden met normaal luchtdrogen, kans op lichte condens aan de buitenkant na te lang wassen is dan gebruikelijk en heeft dan extra tijd nodig om te drogen.

Disclaimer:
Een vochtige omgeving kan ervoor zorgen dat bacteriën, virussen en schimmels zich snel vermenigvuldigen in je seksspeeltjes. Het is belangrijk om je speeltjes schoon te maken om dit te voorkomen, maar goed afdrogen is net zo belangrijk: de meeste micro-organismes gedijen goed bij een vochtige omgeving.

Het is geen goed idee om je seksspeeltjes te drogen met warme lucht: als een sekspop voor langere tijd blootgesteld wordt aan hoge temperaturen, kan het materiaal vervormen of brozer worden en afbrokkelen.


Veelvoorkomende fouten:
- Trek de poppen geen kleding aan of laat de poppen niet langdurig op katoen met kleur liggen, hierdoor kan de pop namelijk de kleur gaan opnemen wat vlekken veroorzaakt.
- Zorg ervoor dat na het wassen de pop goed langdurig droogt en gebruik daarna talk-/babypoeder zodat het materiaal niet plakkerig zal worden. Zo blijft stof niet plakken en voelt het materiaal des te realistischer aan.


Share: