Hoe maak je een sekspop schoon? Hoe zorg je het beste voor jouw sekspop

sex pop

Hoe je een van je meest geliefde speeltjes het langst bruikbaar kunt houden, begint met goede hygiëne en reiniging. Daarom is het belangrijk om deze na gebruik goed schoon te maken. Doe je dit niet, dan kan er schimmel ontstaan, kan het speeltje gaan ruiken of zal het materiaal na verloop van tijd snel in kwaliteit achteruitgaan.

Shop nu met 5% korting door de code ''BLOG'' te gebruiken tijdens het afrekenen, bezoek onze shop en bekijk welke poppen we aanbieden.

Daarom hebben we een eenvoudig stappenplan voor je geschreven over hoe je het beste met je pop kunt omgaan. Achtergebleven sperma in je sekspop vormt namelijk een broedplaats voor bacteriën en schimmels.

Belangrijk om te weten is dat onze producten gemaakt zijn van hoogwaardig siliconen. Ze moeten droog en schoon worden opgeslagen. Anders kan het materiaal na verloop van tijd scheuren, uitdrogen en afbrokkelen bij het volgende gebruik.

Tip
Wil je het schoonmaken wat makkelijker maken voor jezelf, gebruik dan een condoom.

Wat heb je nodig

- Enema/Klysma of Vagina douche
- Lauwwarm water (te warm water kan het materiaal uitdrogen)
- Handzeep zonder parfum en alcohol (niet agressief) of toy-cleaner
- Handdoek
- Talkpoeder/babypoeder. Om vocht te absorberen en het oppervlak minder plakkerig te maken. Ook houd je zo het materiaal zacht en flexibel. 
- Een (katoenen) droogstokje
Deze zorgt ervoor dat je snel en gemakkelijk je seksspeeltjes af kunt drogen. Het schoonmaken en afdrogen van poppen is niemands favoriete klusje, maar als je keer op keer van je pop wilt blijven genieten is het belangrijk er wat tijd aan te besteden.

Stap 1:
Was je handen. Dit zou je voor elk gebruik van de pop moeten doen, dus niet enkel als je klaar bent en haar schoon wilt maken.

Schoonmaken gaat het makkelijkst onder de douche, maar boven een wasbak kan ook als deze groot genoeg is.

Stap 2:
Neem de enema en laat deze vollopen met water, spoel dan alle holtes van de pop 5-10 keer volledig schoon. Doe dit boven een afwasbak zodat het vocht makkelijk via de afvoer weg kan lopen. Stop wanneer er helder water uit de holtes gelopen komt, anders gezegd; wanneer er niks meer anders dan water uit loopt.

Stap 3:
Neem wat handzeep en maak schuim in je handen. Was vervolgens de binnenkant van de pop door je ingezeepte handen en vingers naar binnen te brengen. Je kunt ook een natte doek om een stokje wikkelen om de binnenkant van de pop goed schoon te maken. 

Maak de pop schoon met je handen, niet met een spons, borstel of washandje.

*Bij levering kan de pop of de doos wat sporen van een vettige substantie nalaten. Dit is om het materiaal tijdens opslag en transport soepel te houden. Wees daarom voorzichtig waar de pop geplaatst zal worden.


Stap 4:
Spoel het zeep weg door de enema/klysma weer te vullen met water en spoel de holtes van de pop 5-10 keer grondig schoon.


Stap 5:
Het drogen van de pop, dit kan op verschillende manieren:
- Je kunt een droogstick van katoen gebruiken zoals de afbeelding hierboven laat zien.
- Ook kun je een stokje omwikkelen met een droge doek zodat je de binnenkant van de holtes goed kunt drogen.
- Mocht je echt alleen een handdoek hebben, wikkel dan je vingers in de droge doek en ga daarmee goed in de holtes van de pop zodat elke ingang droog is. Het is belangrijk om de pop droog weg te zetten, bij voorkeur een paar uurtjes met de holtes naar beneden zodat resterend water er nog uit kan lopen.

Zorg dat je niet ruw om gaat met de pop tijdens het drogen, rustig deppen is voldoende. Natte oppervlaktes zullen van eigen drogen als je ze in warmere ruimtes laat verblijven.

(Optioneel) Stap 6:
Is de pop droog? Dan kun je ervoor kiezen om rondom en in de holtes een kleine hoeveelheid babypoeder van Zwitsal aan te brengen. Dit verdrijft vocht en zorgt ervoor dat ook tijdens opslag het materiaal zijn kwalitieit goed behoud.

Leg de pop plat neer als je haar langdurig niet meer gebruikt. Zo komt er niet onnodig druk te staan op het inwendig skelet van de pop.


Ben je weer klaar voor de volgende ronde? Breng dan simpelweg wat glijmiddel op waterbasis aan en je kunt direct genieten van je schone pop.


Tip: Onze poppen zijn niet alleen bedoeld voor seksueel gebruik. Veel van onze klanten kleden de poppen graag aan en leggen ze in bed. Bekleed de pop echter alleen met witte kleding en was deze kleding vooraf 2-3 keer. Anders kunnen er kleurstoffen op de pop achterblijven die afkomstig zijn van de kleding. Op deze manier kun je zelfs 's nachts plezier hebben van de pop door er tegenaan te liggen. Veel van onze klanten vinden het namelijk fijner om samen of tegen iets aan te slapen. Was de pop overigens niet langer dan nodig, vocht trekt na verloop van tijd in de pop, dit kan eruit gehaald worden met normaal luchtdrogen. Een lichte condens aan de buitenkant na te lang wassen is normaal en heeft extra tijd nodig om te drogen.

Disclaimer:
Een vochtige omgeving kan ervoor zorgen dat bacteriën, virussen en schimmels zich snel vermenigvuldigen in je seksspeeltjes. Het is belangrijk om je speeltjes schoon te maken om dit te voorkomen, maar goed afdrogen is net zo belangrijk: de meeste micro-organismes gedijen goed bij een vochtige omgeving.

Het is geen goed idee om je seksspeeltjes te drogen met warme lucht: als een sekspop voor langere tijd blootgesteld wordt aan hoge temperaturen, kan het materiaal vervormen of brozer worden en afbrokkelen.


Veelvoorkomende fouten

- Trek de poppen geen kleding aan of laat de poppen niet langdurig op katoen met kleur liggen, hierdoor kan de pop namelijk de kleur gaan opnemen wat vlekken veroorzaakt.
- Zorg ervoor dat na het wassen de pop goed langdurig droogt en gebruik daarna talk-/babypoeder zodat het materiaal niet plakkerig zal worden. Zo blijft stof niet plakken en voelt het materiaal des te realistischer aan.

Volgende lezen

FAQ | Veelgestelde vragen
De Beste Sex Doll shop in Nederland - Bekijk onze poppen

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.