Kwaliteit van onze materialen

Zo nu en dan ontvangen we vragen van klanten die te maken hebben met onze kwaliteit. We ontvangen dan websites  die poppen of masturbators aanbieden tegen bodemprijzen. 

De masturbators of poppen lijken hetzelfde, maar dat zijn ze niet.

De industriële markt van sextoys is eenvoudig te verdelen in nieuw en (gedeeltelijke) hergebruikers

Hiermee bedoelen we, fabrikanten maken ofwel gebruik van uitsluitend nieuwe ruwe grondstoffen en verwerken deze vanuit hun originele staat (zoals ruwe olie en poeders), of je hebt fabrikanten die grotendeels aan de slag gaan met de reststoffen van de andere fabrikanten. Zij hergebruiken de restjes en voegen weinig kwalitatieve ruwe materialen toe, de kwaliteit van de grondstoffen bij deze tweede partij is beduidend laag.

Je kunt het vergelijken als een horecazaak die een mooi stukje vlees voor het eerst bakt, of de zaak ernaast die uit de afvalemmer het half afgeknauwde stukje vlees vermaalt en opnieuw gaat bakken waardoor het vlees verbrand, verwekkende stoffen optreden en de smaak gemaskeerd moet worden met zout, suiker en e-nummers.

Als je op zoek bent naar een hoogwaardige TPE sexpop, ben je waarschijnlijk bewust van de vele voordelen die dit materiaal biedt. TPE (thermoplastisch elastomeer) staat bekend om zijn realistische aanraking, flexibiliteit en duurzaamheid. Het is zoals hierboven benoemd echter belangrijk om je bewust te zijn van de gevaren van gerecycled TPE-materiaal dat tegen lagere prijzen wordt aangeboden door andere verkopers. In dit artikel leggen we uit waarom je moet letten op de kwaliteit van TPE-materiaal en waarom het de moeite waard is om te investeren in een sexpop van superieure kwaliteit.


De nadelen van TPE materialen die kunnen ontstaan op het moment dat deze gerecycled worden: 

  1. Kortere levensduur: Gerecycled TPE-materiaal kan zijn oorspronkelijke eigenschappen verliezen tijdens het recyclingproces. Dit kan resulteren in verminderde elasticiteit, sterkte en duurzaamheid van de pop. Door te kiezen voor een pop van inferieure kwaliteit loop je het risico dat je een product ontvangt dat niet aan je verwachtingen voldoet en snel verslijt, waardoor je uiteindelijk duurder uit komt én slechtere kwaliteit ervaart. 

  2. Verontreiniging - Ontstaan van giftige stoffen: Gerecycled TPE-materiaal kan verontreinigingen bevatten die moeilijk te verwijderen zijn tijdens het recyclingproces. Deze verontreinigingen kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu. Bij het kopen van een sexpop is het van cruciaal belang om te controleren of het materiaal van hoogwaardige kwaliteit is en vrij is van schadelijke stoffen.

  3. Onbekende samenstelling - Willekeurige bijwerkingen of infecties: De samenstelling van gerecycled TPE-materiaal kan onbekend zijn, wat betekent dat het moeilijk is om de kwaliteit en veiligheid ervan te beoordelen. Inferieure kwaliteit TPE kan onvoorspelbaar gedrag vertonen en mogelijk gevaarlijke chemische stoffen bevatten. Dit brengt risico's met zich mee voor zowel jou als gebruiker als voor het milieu.

    Vaak worden afvalstoffen van verschillende nieuw-fabrikanten gebruikt, vermalen en samengesteld tot één homogene massa. Om het in perspectief te plaatsen, je denkt dat je een biefstuk ontvangt bij een horecazaak maar eigenlijk is het een emulsie van varkensvet, varkensvlees, wat rundsvlees en kippenoverblijfselen. 

  4. Gezondheids- en veiligheidsrisico's: Het gebruik van sexpoppen van inferieure kwaliteit kan gezondheids- en veiligheidsrisico's met zich meebrengen. Schadelijke stoffen kunnen migreren naar de huid van de gebruiker en negatieve reacties veroorzaken. Bovendien kunnen goedkopere materialen sneller verslijten, waardoor er kans is op scheuren of beschadigingen die de veiligheid van de gebruiker in gevaar kunnen brengen.

 

Dan zou je misschien nog denken: ''Waarom zou een nieuw-fabrikant zijn afvalstoffen doorverkopen aan partijen?''

Goede vraag; onze poppen worden altijd vanuit ruwe (verse) en kwalitatief goede materialen gemaakt. Helaas betreft 5-20% van alle productie afkeur, dit wil zeggen, als we 100 poppen produceren, vallen 5-20 stuks af doordat ze simpelweg niet aan onze hoge standaarden voldoen. 

Wij laten deze poppen verkopen aan opkopers om zo onze productiekosten laag te houden, als we dit niet zouden doen zou de kostprijs minimaal 5-20% hoger liggen, want de 5-20% aan kosten die we verliezen door de afkeur moeten in de kostprijs berekent worden, daarnaast; als we de afkeur niet doorverkopen maar naar de afvalindustrie sturen, zitten hier ook kosten aan verbonden voor het verwerken van het afval.

Dus we kunnen ervoor kiezen de afvalstoffen niet door te verkopen, maar dan betalen onze klanten 15-30% meer dan de huidige verkoopprijs.

Dus onze reden voor doorverkoop van de afvalmaterialen: zodat wij de productiekosten lager kunnen houden en onze klanten genieten van een scherpere prijs.


Hieronder een foto van de productiehal waar ons restafval ligt, klaar om doorverkocht te worden aan partijen die ze hergebruiken en zodoende lage prijzen, maar ook lage kwaliteit verkopen.

Veelal van deze afvalstoffen worden vaak ook verwerkt tot vulstoffen en simpelweg door de shredder gehaald, waardoor er geen verandering ontstaat in de samenstelling van het materiaal, omdat ze niet worden verhit, verkoeld of gemengd worden met andere materialen.

De problemen ontstaan dus vanaf het moment dat ze gerecycled/bewerkt worden (verhitten, verkoelen, mengen etc.), met de poppen is op zichzelf niks mis, maar bewerking van een materiaal dat al eens bewerkt is, dát is het moment waar de gevaren ontstaan.

Het is lastig om zelf te beoordelen of jouw product van afvalmateriaal is gemaakt, maar als je verschillende sex toys thuis hebt, kun je vaak een verschil voelen tussen hoe zacht verschillende toys voelen, mits ze allemaal evenveel gebruikt worden. Producten waarbij kwalitatief goede en verse ruwe materialen zijn gebruikt zijn vele malen zachter bij aanraking dan toys die uit deels-restafval zijn gefabriceerd. 

Daarom voelen onze toys ook zo extreem zacht, omdat het gemaakt is van alleen de beste en meest verse ruwe materialen. Als je een sex toy hebt van een ander merk die minder zacht aanvoelt of zelfs wat weg heeft van plastic of droog rubber, weet je dat er afval is gebruikt om de toys te maken. Toch kunnen sommige fabrikanten met weekmakers werken, waardoor de toy wel zacht(er) aanvoelt, ondanks dat het met afvalmaterialen is gemaakt, maar dan zie je vaak dat de toy na korte duur al kapot gaat, scheurt of bros zal worden. Om maar niet te beginnen over de gezondheids-gevaren die weekmakers met zich meebrengen. 

Conclusie: Bij het kopen van een TPE sexpop is het van essentieel belang om te investeren in een product van superieure kwaliteit. Hoewel de prijs misschien aantrekkelijk lijkt bij gerecyclede en bewerkte TPE-materialen, wegen de potentiële gevaren voor je gezondheid en de kwaliteit van het product zwaarder.

Kies daarom altijd voor betrouwbare verkopers die hoogwaardige en veilige materialen garanderen. Dit zorgt ervoor dat je langdurig kunt genieten van een realistische en veilige ervaring met je sexpop, zonder concessies te doen aan kwaliteit en gemoedsrust.

Niet alleen jij maar ook wij willen namelijk dat je als klant nog lang en verantwoord mag ervaren hoe fijn het is om je geslachtsdeel te stimuleren en te gebruiken.


Daarom kiezen wij er specifiek niet voor om lage kwaliteit producten; gemaakt van afvalstoffen te gebruiken. Kwaliteit heeft zijn prijs, maar die is lang niet zo hoog als een ongezond of niet-volledig-functionerend lichaam.

Aangenaam... Mijn naam is Britney..

SexDolls?

Welkom op het juiste adres, bekijk al onze sexpoppen, masturbators voor mannen én vrouwen hier.

Lage prijs, de beste kwaliteit en de vrolijkste klanten.